Se program for workshops her: program-workshops
Vælg workshop her: tilmeld



1.01 Lær at strikke bobler

Jeg hedder Kristianna á Túgvu og bor i Streymnesi.
Min store fritidsinteresse er forskelligt håndarbejde. Fx syning og brodering, men dét at farve garn og at strikke er det jeg allerbedst kan lide.
Det bedste er at finde på noget nyt og anderledes i forskellig garnkvalitet og farvespil, så den strikkede genstand er noget særligt.
Info
Underviser: Kristianna á Túgvu
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Torsdag kl. 09-12
Niveau: For alle
Mål: Færøsk, dansk og engelsk
Medbring
Garn og strikkepinde, der passer til garnets tykkelse.



1.02 Nålebinding for viderekomne
Avhengig av hva deltakerne ønsker å lære, kan vi ta for oss flere forskjellige sting, starte på votter/lue/sokker eller starte på en halsvarmer/et skjerf (som er tema for festivalen)

Jeg er opprinnelig fra Nederland, flyttet til Norge i 2005. Jeg jobbet som lærer i mange år, nå er jeg vikarlærer på voksenopplæringa . Helt siden jeg var liten, har jeg vært interessert i håndverk. I 2008 ble jeg kjent med bl.a. nålbinding og siden vært hekta på det. I 2015-2016 tok jeg studiet “Tekstilkultur 1 og 2” og skrev en oppgave om nålbinding. Ved siden av å være lærer holder jeg kurs i nålbinding og brikkevev.
Info
Underviser: Andrea Tebbenhoff
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Torsdag kl. 14-17
Niveau: Viderekomne
Mål: Tosi: NO, EN, NE
Skilji: DA, SV, DE
Medbring
Jeg regner med at de som er viderekomne har egen nål, så det er fint om de har med den. I tillegg ullgarn som de gjerne vil jobbe med.



1.03 Falsk vævning
Vi broderer prøver til forklæde til nationaldragten efter de gamle strikkemønstre. Jeg har stof og garn med til prøven.

Jeg bor på Syðradalur K. Er uddannet håndarbejdslærer og underviser på Færøernes Husflidsskole, Færøernes håndarbejdsskole og har også andre kurser.
Har udgivet 5 bøger, tre bøger om brodering til den færøske nationaldragt og to om kirkens liturgiske tekstiler.
Info
Underviser: Paulina M. K. Eliasen
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Torsdag kl.9-12
Niveau: For alle
Mål: Færøsk og skandinavisk
Medbring
30 Dkk for materiale Jeg har tøj og garn med til prøven.


1.04 Diagonale striber med rester
Jeg elsker at lade fantasien få frit løb, når jeg strikker- og allerbedst er det, når alle mine rester kommer i spil. Denne unikke bluse er strikket i restegarn, så du bestemmer helt selv hvilke farver og hvilket garn du ønsker at bruge. Den er nem at strikke, så de fleste kan være med. Vi smider alt vores restegarn i en pulje, og så strikker vi striber diagonalt i alverdens farver og garnsorter. Blusen bliver ikke færdig, men du vil være tydeligt sat ind i, hvordan det afsluttes, og strikkeopskrift følger med.

Jeg hedder Herborg Torkilsdóttir, og jeg elsker at slippe fantasien løs med alle mine garnrester- jeg kombinerer meget tit strikning og hækling i mine kreationer.
Når jeg strikker og hækler, er det uden regler og uden opskrifter- bare det hænger sammen til sidst, så er jeg glad!
Info
Underviser: Herborg Torkilsdóttir
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Torsdag kl.14-17
Niveau: For alle
Mål: Færøsk og dansk
Medbring
Forskellige garnrester og pinde til den strikkefasthed, du ønsker.


1.05Nålbinding for nybegynnere
På nybegynnerkurs i nålbinding lærer man å nålbinde Oslo-sting. Vi starter med å nålbinde på en ferdiglaget runding for å få inn stinget. Så skal man lære å øke og minske og så til slutt hvordan man legger opp.

Jeg er opprinnelig fra Nederland, flyttet til Norge i 2005. Jeg jobbet som lærer i i mange år, nå er jeg vikarlærer på voksenopplæringa . Helt siden jeg var liten, har jeg vært interessert i håndverk. I 2008 ble jeg kjent med bl.a. nålbinding og siden vært hekta på det. I 2015-2016 tok jeg studiet “Tekstilkultur 1 og 2” og skrev en oppgave om nålbinding. Ved siden av å være lærer holder jeg kurs i nålbinding og brikkevev.
Info
Underviser: Andrea Tebbenhoff
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Torsdag kl. 9-12
Niveau: For nybegyndere
Mål: Norsk
Forstår dansk, svensk og tysk. Snakker og forstår engelsk og nederlandsk.
At hava við
Hvis man har en nålebindingsnål, er det fint om de har den med seg. Ellers er det fint med ullgarn (100% ull, ikke superwash) som passer til strikkepinnetykkelse 4,5 – 5. Jeg lager rundinger som man kan starte med og ull for å fortsette. Usikker på om man har mulighet/tid å bruke eget garn, men alltid lurt å ta med.
Jeg deler ut rundinger (starten på en pulsvant) der man kan øve seg på stinget. Å starte i nålbinding er vanskelig og for å ikke drepe motivasjonen, starter vi med en ferdig runding før man lærer seg starten. Dette vil koste 30 kr per deltaker. Jeg tar også med nåler i tre som man kan kjøpe hvis man ikke har (100 kr. per nål). Jeg tar også med nåler man kan låne.


1.06 TUNESISK hækling
En anderledes måde at bruge hænderne på. Det minder lidt om hækling, men nogle gange kan du også være i tvivl om, om det er strikket. Det er meget spænende at sidde med. Teknikker kan bruges til at lave tæpper, brugsgenstande/brugskunst eller korpulente beklædningsgenstande.

Jeg har altid elsket at arbejde med håndværk og kreative løsninger. Jeg lærte at strikke som 5-årig og har siden hen ikke holdt tilbage. Har hæklet, syet, smedet og lavet havearbejde siden jeg var barn. Jeg har altid trives godt i et miljø hvor der ikke er grænser, så kreativiteten får lov til at svæve.
Jeg er også én af Bindifestivalens grundlæggere. Min rolle til denne strikkefestival er som underviser.
Info
Underviser: Steintóra Nesá
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Torsdag kl. 14-17
Niveau: For alle
Mål: Færøsk og nordisk
Medbring
Du skal selv medbringe garn – rester og vindsler er velegnet. Du kan vælge at bruge uldgarn eller bomuld. Det har ikke nogen betydning, hvilken tykkelse garnet er. Hvis tråden er for tynd, så kan man lægge to tråde sammen. Tænk over hvilke farvesammensætninger du kunne tænke dig. Medbring også en hæklenål, egnet til tunesisk hækling. Men det er også muligt at bruge en almindelig hæklenål uden skaft. Hæklenålens størrelse skal være nr. 6, eller deromkring.


1.07 Kom og spind uld til tråd
Kom og find ud af, hvor let og nemt der er at lave ulden til tråd at strikke med.

Jeg har været bonde på Signabø gården i 30 år. På gården har vi 240 moderfår, 8 færøske heste og dertil andet kvæg. Så arbejder jeg også på Landbokontoret, hvor størstedelen at arbejdet er med uld, bl.a. at koordinere den årlige uldmodtagelse.
I de sidste 10 år har jeg arbejdet meget med uld. Huske fra jeg var barn, hvordan bedsteforældrene sad og arbejdede ulden til uldbånd. Den teknik lærte jeg dog ikke før end på aftenkursus i Eiði, hvor Annebin og Durita lærte os alt uldarbejde. Det var god lærdom, som jeg nu prøver at bære videre.
Info
Underviser: Dorthea Joensen
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Torsdag kl.9-12
Niveau: For alle
Mål: FO/ DA/ EN/ skandinavisk
Medbring
Ikke nødvendigt at have noget med. 25 g af uld følger med i workshoppen. Man kan købe mere.


1.08 Afspænding, massage og håndarbejde
Til denne workshop fortæller jeg, hvordan håndarbejdets arbejdsholdning kan medføre spændinger og smerte i kroppen, når du sidder med håndarbejde. Jeg forklarer lidt omkring teorien bag for at få en dybere forståelse for kroppen, afspænding, massage og smertebehandling. I vil lære nogle afspændingsteknikker for at afspænde musklerne, der sædvanligvis bliver opspændte, når man sidder og laver håndarbejde. I lærer også teknikker og greb, så man kan massere sig selv.

Mit navn er Annika Torbjarnardóttir. Jeg er 50 år, uddannet sygeplejerske, personlig træner, lægeeksamineret fysiurgisk massør og sportsmassør.
Info
Underviser: Annika Torbjarnardóttir
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Torsdag kl. 14-17
Niveau: For alle
Mål: Færøsk og dansk
Medbring
Noget håndarbejde. Jeg medbringer trænings-elastik, som vi bruger. Kan købes for 60 Dkk/stk.


1.09 Slå op og luk af på italiensk
Ved at slå op og lukke af på italiensk, kan du sikre dig et smukt “finnish” på alle dine strikkerier, hvor man lægger vægt på den mindste detalje. Den italienske teknik gør, at kanten får et helt særligt udseende og samtidig bliver mere elastisk. Mere fra Turið Elinborgardóttir kan ses ved at følge hende på instagram under @turidelinborgardottir

Turið Elinborgardóttir er 30 år og bor i Hoyvík. Hun læser til sygeplejerske og har 3 børn sammen med Eyðun Ranason Nølse. Turið sætter ikke sin fod uden for døren uden at have strikketøjet i tasken. Hun siger, at hun strikker i hver en ledig stund.
Info
Underviser: Turið Elinborgardóttir
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Torsdag kl. 9-12
Niveau: For alle, der kan strikke
Mål: FO, DA
Medbring
Man kan købe opskriften for 35 DKK.
Strikkepinde nr. 5, 6 og 7 og garn, der passer til.
Medbring
Garn, mindst to farver, og strikkepinde.




1.10 Skyggestrik
Skyggestrik er en enkelt teknik, hvor forundring er den største glæde. Mønstret er som en skygge, der ikke altid kan ses. Princippet bygger på masker med ret og vrang, samt en bundfarve og en mønsterfarve.

Jeg har altid elsket at være kreativ og eksperimenterende når det kommer til strik og garn
Ofte får jeg mine ideer, farvekombinationer og ser kreative strikkemuligheder oppe i fjeldene, på mine fjeldvandreture.
Info
Underviser: Maiken Steinberg
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Torsdag kl. 14-17
Niveau: For alle
Mål: FO, DA, EN, DE
2.02 Leg med kombinationen af strik og hækl
Jeg elsker at lade fantasien få frit løb, når jeg strikker og hækler- og allerbedst er det, når alle mine rester kommer i spil.
Denne unikke bluse er strikket og hæklet i restegarn, så du bestemmer helt selv hvilke farver og hvilket garn du ønsker at bruge- jo tykkere pinde, des hurtigere er du færdig!
Vi smider alt vores restegarn i en pulje, og så strikker og hækler vi ud af hinandens rester.
Blusen bliver ikke færdig, men du vil være tydeligt sat ind i, hvordan det afsluttes, og strikkeopskrift følger med.

Jeg hedder Herborg Torkilsdóttir, og jeg elsker at slippe fantasien løs med alle mine garnrester- jeg kombinerer meget tit strikning og hækling i mine kreationer.
Når jeg strikker og hækler, er det uden regler og uden opskrifter- bare det hænger sammen til sidst, så er jeg glad!
Info
Underviser: Herborg Torkilsdóttir
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Fredag kl. 14-17
Niveau: For alle
Mål: Færøsk og dansk
Medbring
Garnrester, strikkepinde og hæklenåle skal medbringes. (jeg bruger strikkepinde og hæklenåle i min. 8 mm og op til 15/20 mm, men du tager den størrelse med, som du har det bedst med)
Vi smider alle vores rester i en pulje og bruger af hinandens garn.
Du bliver ikke færdig med blusen, men får kyndig vejledning til afslutning- opskrift medfølger.


2.03 Lær at strikke indisk krossing

Jeg hedder Kristianna á Túgvu og bor i Streymnesi.
Min store fritidsinteresse er forskelligt håndarbejde. Fx syning og brodering, men dét at farve garn og at strikke er det jeg allerbedst kan lide.
Det bedste er at finde på noget nyt og anderledes i forskellig garnkvalitet og farvespil, så den strikkede genstand er noget særligt.
Info
Underviser: Kristianna á Túgvu
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Fredag 9-12
Niveau: For alle
Mål: FO, DK og EN
Medbring
Garn og strikkepinde, der passer til garnets tykkelse.


2.04 Entralac (Neverkont)
Kom og prøv en strikketeknik, der er meget moderne.
Deltagerne får en vejledning til teknikken og en opskrift til et rørtørreklæde.

Jeg hedder Dagmar Beder. Jeg er gift og vi har 5 voksne børn. Jeg er uddannet pædagog og bruger jeg håndarbejde og kreative evner i mit arbejde. Jeg har arbejdet i børnehave, i Verkhúsið Stíggi og nu arbejder jeg på serbreyt på Glasir studenterskole.
Jeg har strikket alt det, jeg husker, og jeg elsker det. Jeg har undervist i strikning i aftenskolen i Fuglafjørð i 17 år. Jeg designer tit for Navia og sælger også opskrifter på uppskrif.fo. Jeg har også undervist på BINDIFESTIVALEN hvert år.
Info
Underviser: Dagmar Beder
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Fredag kl. 14-17
Niveau: For alle
Mål: Jeg taler færøsk og dansk. Og kan også forstå norsk, svensk og engelsk.
Medbring
Medbring skrikkepinne og garn der passer sammen, fx garn, der ikke er for tykt og pinde størrelse 3-4.




2.05 Tilvirke hosebånd
Vi lærer hvordan man tilvirker hosebånd til den færøske nationaldragt til mænd.

Jeg bor på Syðradalur K. Er uddannet håndarbejdslærer og underviser på Færøernes Husflidsskole, Færøernes håndarbejdsskole og har også andre kurser.
Har udgivet 5 bøger, tre om brodering til den færøske nationaldragt og to om kirkens liturgiske tekstiler.
.
Info
Underviser: Paulina M. K. Eliasen
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Fredag kl. 9-12
Niveau: For alle
Mål: Færøsk og nordisk
Medbring
Sisu-garn
3 forskellige farver



2.06 Traditionelt strikket kvindetørreklæde
En vejledning til hvordan det traditionelle færøske sjal bliver strikket. Hvordan mønstre strikkes i og hvordan forskelligt garn påvirker sjalets udseende.

Jeg bor i Fuglefjord og har været én af de faste undervisere til Bindifestivalen, siden den startede.
Jeg er vokset op med håndarbejde – både strikning, hækling, brodering og syning. Det er dog strikningen, jeg bruger det meste af min tid på.
Strikning er en vigtig del af min dagligdag, der ellers er fyldt op med arbejde, politik og sang.
Bindifestivalen har vist mig, at undervisning er noget jeg særligt godt kan lide og jeg ser rigtig meget frem til workshopsene til Bindifestivalen 2025.
Info
Underviser: Gudny Vang
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Fredag kl. 14-17
Niveau: For alle, men man skal have erfaring med kunststrik/hulsøm.
Mål: FO, DK og EN
Medbring
2-trådet uldgarn, der svarer til Navia Duo. 50g = 180m
Rundpind nr. 5

2.07 Lær at strikke forskellige snoninger
At strikke forskellige snoninger er en fantastisk kunnen, idet dette er en teknik, som kan pynte, det man strikker. Det er også en spændende måde at strikke, hvis man er træt af at strikke glat. Resultatet bliver pænt uanset pindens størrelse. Mere fra Turið Elinborgardóttir kan ses ved at følge hende på instagram under @turidelinborgardottir

Turið Elinborgardóttir er 30 år og bor i Hoyvík. Hun læser til sygeplejerske og har 3 børn sammen med Eyðun Ranason Nølse. Turið sætter ikke sin fod uden for døren uden at have strikketøjet i tasken. Hun siger, at hun strikker i hver en ledig stund.
Info
Underviser: Turið Elinborgardóttir
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Fredag kl. 9-12
Niveau: For alle
Mål: FO og DA
Medbring
Mulighed for at købe opskrift for 35 DKK pr./stk.
Strikkepind nr. 5, 6 og 7 og garn der passer til.
+ en hjælpepind til snoningen.



2.08 Vævstrik
Kom og prøv dig.
Vævstrik er en sjov, anderledes og nem strikketeknik.
I vævstrik kan det se ud, som om mønstret bliver strikket med to eller flere farver i samme omgang, men i virkeligheden strikkes der med én farve ad gangen, lige som når man strikker striber.
Effekten ligner utrolig meget jaguarstrik, dog uden bøvlet med at strikke med to eller flere farver på samme pind.
Mønstret strikkes som oftest frem og tilbage med kun én farve ad gangen – som oftest to omgange pr farve.
Nogle af mønstrene minder om mønstre fra vævning.

Jeg har altid elsket at være kreativ og eksperimenterende når det kommer til strik og garn.
Ofte får jeg mine ideer, farvekombinationer og ser kreative strikkemuligheder oppe i fjeldene, på mine fjeldvandreture.
Jeg har strikket siden jeg var en helt lille pige, og det at få lov til og frit at kunne kreere, har åbnet uendeligt mange døre ind til en spændende verden, hvor blot fantasien sætter grænser.
Info
Underviser: Maiken Steinberg
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Fredag kl. 14-17
Niveau: For alle
Mål: FO, DK, EN, DE
Medbring
50 Dkk for kopi af opskrift.
Garn, mindst 2 farver og strikkepinde.

2.09 1 sjal, 3 måder
Lær de teknikker som bliver brugt til at strikke samme sjal på 3 forskellige måder: et lille scarf/sjal, et der ligner det traditionelle færøske sjal og et sjal med hætte.

Jeg har haft garn og strikkepinde i hånden i nogle år. Ud over at undervise i workshops har jeg også gang i håndfarvet garn og opskrifter.
Info
Underviser: Vár Solbjerg Hansen
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Fredag kl. 9-12
Niveau: Medium
Mål: FO, DA og EN
Medbring
Garn og tilhørende strikkepinde


2.10 Inspiration til strik
På denne workshop vil vi glemme alt om funktionelle krav og pæne bagsider! I stedet for vil vi ud fra et inspirationsobjekt, det være sig for eksempel et billede eller en genstand, udforske tekstur og farver og omsætte dem til strik. Vi vil arbejde intuitivt og omsætte indtryk til personligt udtryk i strik i form af anderledes strikkeprøver, som du senere kan anvende som udgangspunkt til et strikkeprojekt!

Jeg er uddannet håndarbejdslærer med vævning som hovedfag og spinding som et af mine sidefag. Min store fascination af tekstilt håndværk har ført mig vidt omkring i verden som underviser blandt andet til en væveskole i Tanzania og en folkehøjskole i Norge. De senere år har jeg arbejdet meget med strik og hækling.
Info
Underviser: Anne Marie Nielsen
Lokale: Kemur seinni
Tidspunkt: Fredag kl. 14-17
Niveau: For alle der kan slå masker op og strikke ret og vrang.
Mål: Jeg taler dansk, “blandinavisk” og engelsk.
Medbring
En række forskellige garner og pinde der i tykkelse passer til: Tykke garner, tynde garner, ensfarvede, meleret og så videre, altså lidt af hvert, du nu måtte have.
Tage også en hæklenål og en stramajnål uden spids med.


3.01 Lommebamser (pocketdoll)
Jeg har strikket mange lommebamser, som jeg har doneret til politistationen og til sygetransporten. Jeg glæder mig til at undervise på strikkefestivalen, hvor jeg skal undervise deltagerne i at strikke lignende lommebamser.

Jeg hedder Sólborg Borðoy. Jeg er 65 år og er opvokset i Fuglefjord. Til dagligt arbejder jeg på plejehjemmet Vesturstova, men i min fritid kan jeg rigtig godt lide at strikke. Jeg lærte at strikke da jeg var 7 år og har strikket lige siden. På min Instagram profil, Solborg_B_Design, lægger jeg billeder ud af det jeg har strikket. Og så sælger jeg forskelligt efter forespørgsel – efter eget ønske.
Info
Underviser: Sólborg Borðoy
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Lørdag kl. 9-12
Niveau: For alle
Mål: Færøsk, dansk og engelsk
Medbring
50 kr. for mønster, garnrester og fyld til bamsen.
Strikkepind 2½ - 3

3.02 Vinarvøttur (twiddlemuff) – Glæd en anden
Vinarvøttir (twiddlemuffs) bliver brugt på alderdomshjem, plejehjem og hvor der er brug for en varm og kærlig hånd. Det er ikke en vante du tager på, men en vante, som du tager op i dine hænder og som får tankerne til at hvile eller svæve for en stund. Kom og prøv.

Jeg har altid elsket at arbejde med håndværk og kreative løsninger. Jeg lærte at strikke som 5-årig og har siden hen ikke holdt tilbage. Har hæklet, syet, smedet og lavet havearbejde siden jeg var barn. Jeg har altid trives godt i et miljø, hvor der ikke er grænser, så kreativiteten får lov til at svæve.
Jeg er også én af Bindifestivalens grundlæggere. Min rolle til denne strikkefestival er som underviser.
Info
Underviser: Steintóra Nesá
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Lørdag kl. 14-17
Niveau: For alle
Mål: FO og nordisk
Medbring
Tu har brug for uldent varmt garn til en Vinarvøtt. Du kan bruge både tyndt og tykt garn. Flere farver. Rundpind nr. 3-4 og hæklenål nr. 3-4.

3.03 Lær kædemønster
Lær at strikke kædemønster, der også bliver kaldet for strømpemønster.

Jeg har haft garn og strikkepinde i hænderne i nogle år. Ud over at undervise på workshops, har jeg også gang i håndfarvet garn og opskrifter.
Info
Underviser: Vár Solbjerg Hansen
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Lørdag kl. 9-12
Niveau: Medium
Mål: FO, DA og EN
Medbring
Garn og tilhørende strikkepinde.


3.04 Kom og spind uld til tråd
Kom og find ud af, hvor let og nemt der er at lave ulden til tråd at strikke med.

Jeg har været bonde på Signabøgården i 30 år. På gården har vi 240 moderfår, 8 færøske heste og dertil andet kvæg. Så arbejder jeg også på Landbokontoret, hvor størstedelen at arbejdet er med uld, bl.a. at koordinere den årlige uldmodtagelse.
I de sidste 10 år har jeg arbejdet meget med uld. Husker, fra da jeg var barn, hvordan bedsteforældrene sad og arbejdede ulden til uldbånd. Den teknik lærte jeg dog ikki før end på aftenkursur á Eiði, hvor Annebin og Durita lærte os alt uldarbejde. Det var god lærdom, som jeg nu prøver at bære videre.
Info
Underviser: Dorthea Joensen
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Lørdag kl. 14-17
Niveau: For alle
Mål: FO/ DA/ EN/ skandinavisk
Medbring
Ikke nødvendigt at hava noget med. 25 g af uld følger med i workshoppen. Man kan købe mere.



3.05 Dobbeltstrik
Dobbeltstrik har ingen vrange. Du kan vende tøjet på begge sider, men da er mønstret spejlvendt og farverne bytter plads.

Jeg hedder Linda á Marknagili Debes og er pædagog. Håndarbejde fylder meget i min fritid. Jeg kan brodere, sy og hækle. Men jeg kan allerbedst lide at strikke. Strikker derfor mine egne modeller. Finder inspiration der, hvor jeg er og tilpasser mønster o.a. til mit eget. Har altid haft lyst til nye udfordringer, og derfor har jeg prøvet meget af det kreative.
Info
Underviser: Linda á Marknagili Debes
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Lørdag kl.9-12
Niveau: For alle, der kan strikke.
Mål: Dansk/ skandinavisk
Medbring
Strikkepinde nr. 4-5 og garn der passer til. Dog må garnet ikke være håret.

3.06 Lær at strikke Sophie Scarf
At strikke et Sophie Scarf er nok den bedste måde at få brugt restegarn. Man vejer garnet inden man slår op, så strikker man og øger maskeantallet. Siden vejes det igen, da ca. halvdelen er strikket. Herefter reduceres maskeantallet indtil du lukker af. Sophie Scarf er en perfekt julegave og et stykke tøj, der med sine farver, kan sætte præg på resten af tøjet. Mere fra Turið Elinborgardóttir kan ses ved at følge hende på instagram under @turidelinborgardottir

Turið Elinborgardóttir er 30 år og bor i Hoyvík. Hun læser til sygeplejerske og har 3 børn sammen med Eyðun Ranason Nølse. Turið sætter ikke sin fod uden for døren, uden at have strikketøjet i tasken. Hun siger, at hun strikker i hver en ledig stund.
Info
Underviser: Turið Elinborgardóttir
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Lørdag kl. 14-17
Niveau: For alle
Mål: FO og DA
Medbring
Man kan købe opskrifter for 35 DKK pr/stk.
Pinde nr. 3,5 og garn der passer til – kan også strikkes på andre tykkelser.
Hvis man vil, kan man også strikke Sophie Shawl eller Hood.

3.07 - 3.08 Brikvæving – dobbeltworkshop
På nybegynnerkurs i brikkeveving lærer man å lage et enkelt mønster, sette opp en brikkevevrenning og å veve et bånd.

Jeg er opprinnelig fra Nederland, flyttet til Norge i 2005. Jeg jobbet som lærer i i mange år, nå er jeg vikarlærer på voksenopplæringa . Helt siden jeg var liten, har jeg vært interessert i håndverk. I 2008 ble jeg kjent med bl.a. brikkeveving og siden vært hekta på det. Jeg har tatt en del kurs i brikkevev og er interessert i både å rekonstruere gamle bånd og å vise de mange mulighetene man har ved brikkevev og bruk av brikkevevde bånd i vår tid. Ved siden av å være lærer holder jeg kurs i nålbinding og brikkevev.
Info
Underviser: Andrea Tebbenhoff
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Lørdag kl. 9-12 og kl. 14-17
Niveau: For nybegyndere
Mål: Snakker No, EN, NE
Forstår DA, SV, DE
Medbring
Hvis man har brikker (min. 10 brikker) er det fint om man har dem med seg. Ellers er det fint om man har med seg bomullsgarn, maskeholder (stor sikkerhetsnål), båndvevfeste, vevbelte, 3 tvingere. Jeg tar med brikker som man kan kjøpe (10 dkk per stykk). Har også med nåler (25 dkk per stykk). I tillegg tar jeg med noe bomullsgarn der man betaler det man bruker (1 kr per gram). Jeg tar også med båndvevfeste som man kan låne.


3.09 Hulmønster
Vi skal lave strikkeprøve til fire forskellige trøjer med hulmønster. Nogle er enkle og elegante og andre vil have et lidt grovere mønster og tykkere garn.
I får et hæfte med opskrifter til fire forskellige trøjer med hulmønster.

Jeg er 41 år og arbejder som lærer i Fuglafjarðar skúla. Jeg elsker at strikke og finde nye og spændende strikkeopskrifter. Noget, som jeg allerbedst kan lide, er at strikke hulmønster. Jeg synes at det er noget smukt og elegant over det. Derfor har jeg også valgt hulmønster til min workshop.
Info
Underviser: Bodil Jacobsen
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Lørdag kl. 9-12
Niveau: For alle
Mål: Færøsk og dansk
Medbring
Rundpind nr 10 (40 eller 60 cm)
Garn: Navia Fípa el.l.
Rundpind nr 4 (40 eller 60 cm)
Garn: Navia Uno eller to alpakka tråde.

3.10 Strik tern
Mange tro at der er mere krævende at strikke tern end at strikke striber, men det behøver det ikke at være. Du skal til denne workshop medbringe to strikkede prøver (se nedenfor), som vi skal arbejde videre med. Derudover vil vi på workshoppen strikke et par prøver i ukomplicerede teknikker, som er geniale genveje til at strikke tern uden besvær.

Jeg er uddannet håndarbejdslærer med vævning som hovedfag og spinding som et af mine sidefag. Min store fascination af tekstilt håndværk har ført mig vidt omkring i verden som underviser, blandt andet til en væveskole i Tanzania og en folkehøjskole i Norge. De senere år har jeg arbejdet meget med strik og hækling.
Info
Underviser: Anne Marie Nielsen
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Lørdag kl. 14-17
Niveau: For alle der kan slå masker op og strikke ret- og vrangmasker
Mål: Dansk, “blandinavisk” og engelsk
Medbring
Der forventes at blive en udgift på 20 kr. til fotokopier.
En stikket firkanten ca. 12 x 12 cm. Den skal strikkes i glatstrikning og med striber i tre forskellige farver.
Medbring endnu en stikket firkant som også er ca. 12 x 12 cm. Den skal strikkes i ret, “rille ret” med striber i tre farver.
Medbring desuden et udvalg af garnrester samt strikkepinde, der i tykkelse passer til. Medbring også en hæklenål, der passer i størrelse til garnet samt en stramajnål uden spids.

3.11 Tvebinding
Tvebinding er en meget fascinerende gammel teknik, som først og fremmest har været kendt i Dalarna i Sverige. At tvebinde betyder at strikke med to garner af samme farve. For hver maske der strikkes, skiftes der mellem de to garner, idet de samtidigt slynges om hinanden. Det strikkede bliver både meget tæt, slidstærkt og uelastisk men varmt og med en meget smuk tekstil flade. Er du interesseret i strikningens kulturhistorie er denne workshop oplagt for dig.

Jeg er uddannet håndarbejdslærer med vævning som hovedfag og spinding som et af mine sidefag. Min store fascination af tekstilt håndværk har ført mig vidt omkring i verden som underviser blandt andet til en væveskole i Tanzania og en folkehøjskole i Norge. De senere år har jeg arbejdet meget med strik og hækling.
Info
Underviser: Anne Marie Nielsen
Lokale: Kommer senere
Tidspunkt: Lørdag kl. 9-12
Niveau: For alle
Mål: Jeg taler dansk, “blandinavisk” og engelsk.
Medbring
Der forventes at blive en udgift på 20 kr. til fotokopier.
Et sæt strømpepinde nr. 3 (fem pinde) og hvidt, totrådet garn, der passer til pinde nr. 3






3.14 Sminke kan også være kunst (KUN for unge, 7.-10. klasse)
Sminke er en form for personlig kunst.
Det mest betydningsfulde ved at sminke sig, er efter min mening, dét at man har mod til at bære den kunst, man skaber på sig eget ansigt.

Jeg hedder Eilin og er 37 år.
Jeg har i mange år været interesseret i sminke, og at vise min personlighed, ved at sminke mig noget anderledes end de fleste gør.
Info
Underviser: Eilin Hansen
Lokale: Ungdómshúsið UNG530, Bakkavegur 34
Tidspunkt: Lørdag aften kl. 20-23
Niveau: Fyri øll
Mål: Jeg forstår og taler færøsk, dansk, norsk og engelsk
Medbring
Godt humør.